racing helg igen, söndag på Piren

Dagen efter körningen på Viared var det dags för oss att köra på hemmaplan i Göteborg.  Vädret höll i sig och det blev en trevlig dag på Piren med lite väl få deltagare men med ett par kul inslag som lyfte upp det hela.

En trevlig överraskning var att vi äntligen fick ner Stellan att köra några repor med sin fräna Charger Super Bee. Och då dessutom kunde visa upp nånting ganska unikt, matchrace med hemi-bilar, Stellans gula 07:a mot old school Dodge Charger R/T hemi från 1969.
   
   

Chevelle cabbe från 1972 är inga dussinbilar, och Firebirden som gästade Viared föregående kväll var på plats här med. Anttoni med sin vassa Ascona körde fina tider och som brukigt med dessa gamla Oplar så har det hittat ner en volvo-snurra under huven på den här också. BMW:s som nämnts innan är populära i racingsammanhang i alla utföranden ,så även Touring-modellerna. 

Super Been får köra mot en Camaro, Firebirden värmer upp lite grann, så gör även Kenny med den snabba Cobran. Diesel-dödar Dodde var kanske inte snabbast med sin 940, men den rök desto mer...
   
   
Mera dieselpower i form av en V70, Ulrikas Audi RS6 är diskretionen själv, men hissar iväg på riktigt snabba repor i registret 7,6-7,7 sekunder, utan större väsen alls, klart imponerande. Ännu en känd bil som bytt ägare, Jaris gamla 200SX är brutalt snabb och nu i nya händer som skall kanske i framtiden få den att gå ännu lite snabbare? 

Trots det fina vädret och idealiska förutsättningar var vi inte mer än 22 startande på piren denna dag, lite antiklimax, men det börjar bli sent på året nu och en hel delkul grejer är redan på väg in i garagen. 


 

 


Kommentarer
Postat av: Larsson

Vad det ryker om vagnarna där nere! ;-)

Postat av: MercuryComet65

69ans Charger en sådan vacker kaross.

2009-09-17 @ 21:55:54
URL: http://http://bybon.blogspot.com/
Postat av: Tony A

Hej!

Du har inga mer bilder på v70in?

Mvh Tony

2011-01-30 @ 20:45:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback