mera vinteraktiviteter, Hålanda revisited.

det var några år sen sist man hade tillfälle att ta sig til Hålanda utanför Skeppland för lite iskörning, närmare bestämt var det januari 2003, och då jag körde Caprice wagon på isen där:
http:///over-och-under-isen.html

Nu var jag nyfiken på hur en XM med framhjulsdrift och Hydraktive skulle bete sig på isen och redan på vägen ner till sjön uppstod vissa framkomlighetsproblem för en nybörjare i gashydralikens märkliga värld... 

 

Med höger baktass och vänster framtass hängandes fritt i luften så var terrängegenskaperna sådär i toppläget, sänkning av bilen för att återfå nån form av fjädringsväg gjorde dock susen.

Nere på isen var det full rulle, detta är polulärt, skoj och samtidigt rätt nyttiga övningar, bakhjusldrivet i majoritet såklart. dagens charmigaste ekipage, rallyvässad Amazon på fulldubb känns helrätt.


Toyota Supra av tidigare årgång är inte så vanliga att se längre, denna kördes hårt ända tills däcken vrängdes av fälgarna.


Trängsel på isen, det går undan, men incidentfritt.


Och en del alternativa genvägar undersöktes också...


resten av bilderna från den här roliga dagen i Hålanda kan ses på:
http://www.facebook.com/album.php?aid=16047&id=1781746353&l=33c6507e11


Kommentarer
Postat av: Lundin B

Trevligt ser det ut att vara !!Apropå hydrauliken, om man läser instruktionsboken så står det att högsta läget endast är ett serviceläge... ;-)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback