Cruising varberg 2010

Efter Wheels&Wings avslutats så strömmar bilarna ut på stan för den traditionella cruisingen. Förr betydde detta uigenkorkade gtaor, kokande bilar och totalstopp då lilla varberg inte är gjort för trafik av den här kalibern. med åren har det blivit bättre och numera styr man upp cruisingen med ett rejält långt stråk och cruisingvärdar som reglerar trafiken. Suveränt jobbat av alla inblandade i detta. 

Eva och Terese från Skene uppklädda med matchande Dodge club coupe från 1949.


stans fylls under kvällen med fina bilar, och massor med folk. Varberg är en populär semesterort och tusentals människor kantar gatorna för att se alla bilarna som sakta rullar förbi. Ett enormt rullande skådespel hela kvällen och natten lång.


Brandkåren från 1929 var också ute och cruisade, europabilar gick an med åldersgrän på 40 år så dessa Fiats var välkomna. Inslaget av Volkswagenbilar i olika former var också stort, som dessa två fina ovanliga typ2 bussar.
   
   
Elegant Mercedes Benz 220S gör sig helrätt på cruising en sån här fin sommarkväll. Burnades gjordes det friskt emellanåt, och detta var för en gångs skull fullt tillåtet. Chrysler New Yorker från 1974 med preppad 440" Magnum fick mycket applåder, likaså en viss Caprice som även brukar lägga rökridåer nere hos oss på piren hemmavid. 
regnfritt-och-fredagsrace-pa-piren.html

Cadillac 1959 cabbar är obligatoriskt på svensk cruising. Stationsvagnar blir mer och mer populära, här två Oldsmobiles från 1958 och 1959. Besättningen i denna Oldsmobile cab från 1949 filmades för lokal-TV
   
  
Amfibiebilen Amphicar är en kul syn. Lite rariteter, Ford Mustang Shelby GT-H byggdes i en liten upplaga som cabriolet 2007 för att brukas som hyrbilar hos Hertz. De Sotos sista år 1961 byggde man bara 911 sådana här coupéer. Den gröna Pontiacen kanske inte ser så speciell ut om man inte tittar närmare på emblemen som säger att detta är en T-37, den kortlivade snik-GTO:n som även skrevs om här: http://pontiac-gt-37.html


Så åker vi en vända på cruisingvarvet i Ingemars fina 1968 Mercury Monterey


Chevrolet lowrider spexade runt på kvällen.


Cruisingbilder från en sommarkväll i Varberg
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback