Midsommardag i Lysekil

en midsommartradition så god som någon är midsommardagens cruising i Lysekil. 

I stort sett hela dagen fylls staden med finbilar, och köerna till färjan och sedan vidare in mot stan är långa redan tidig eftermiddag. 

Vacker utsikt från färjan över Gullmarsfjorden.  


Och vackra syner ombord på densamma, Cadillac 1959.


Svensk sommar i skärgården, sol, fiskmåsar och Pontiac cabbar.


Cruisingen i Lysekil är någonting som pågått många år. En gång i tiden ansågs detta vara stadens värsta dag med svarta tidningsrubriker och brutala polisingripanden som följd.
Idag står cruisingen som en etablerad del av turistutbudet och omnämns stort i turistguiden över stan, polis och arrangörer hjälps åt att få det att flyta på bra för allas trevnad.

Och spektakulärt är det,många åker till stan bara för att titta på detta evenemang. Mängden fordon är svårt att uppskatta men i år måste det rört sig om runt 1000 bilar på plats i stan.

Göteborgsbilar syns mycket av, Mats cruisade hemåt med sin fina Lincoln på ett tidigt stadium, välbekant Eldorado Biarritz 1958 från Cadillac-maffian i Götet. Chevrolet Impala cab också från 1958 i härligt turkos, och en av väldigt få AMC-bilar på plats, ovanlig Ambassador cab från 1965.
   
   
Fordar från förr, Mustang 1967, coupe från 1940 och en fin Fairlane Sunliner från 1956. Bland de äldre bilarna på plats syntes denna Essex från 1930.

Men moderna bilar platsar i vissa fall på cruisingstråket också, som en sån här brutal ny Camaro SS. Två hästkrafter räcker gott och väl i det makliga tempot på rundan. Betydligt fler kusar finns det i Fredriks Chevelle SS454 cab från 1972 som det åktes en runda med.  Cadillac 1958 är en av våra mest populära jänkebilar här.
   
   
Likaså Cadillac 1956 som en vanlig syn så här års: Beach Buggys däremot ser man inte så ofta längre, populariteten var som störst på 80-talet när man fick bygga amatörfordon igen, idag är det mest hot rods som gäller, som denna balla T-23:a. Och så åks det en runda på stan igen med Åsa och Terese i en fin Cadillac 1959 cab.

Och i hamnen bjöds det även på en hel del läckra båtar som sig bör i en somrig skärgårdshamn.



Blandade cruisingbilder...
   
   
   
   
   
   

Och ännu fler bilder från denna soliga kväll här:
http://www.facebook.com/album.php?aid=26910&id=1781746353&l=857ba48d8f

Kommentarer
Postat av: Åsa

Riktigt tjusiga bilder från en underbar dag! Du är en duktig fotograf! =)

2010-07-04 @ 12:50:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback