Reklam från oväntat håll.



En jättelik reklamskylt i centrala Pyongyang gör reklam för en egentillverkad Nordkoreansk personbil. Det är en Fiat Siena som enligt uppgift licenstillverkas i landet, och heter då Pyeoghwa Hwiparam, även skåpbilen Doblo görs under namnet Pokkugi.  Hur eller var i landet dessa egentligen byggs är något oklart, och ännu mer diffust blir det genom att sydkoreanska
Unification_Church  alltså Moon-rörelsen är inblandade i det hela.

Men det finns ju inte mycket som kan överraska i det bisarra Nordkorea, jättereklam för personbilar i ett land där privatbilism är förbjudet är ju helt logiskt. Bara statstjänstemän och utlänningar får framföra fordon under mycket strikta former. 
Men så finns det ju såklart taxi. Rätt gott om dom, och även om dom saknar skyltning så är dom rätt lätta att känna igen, för det är baraatt stoppa den första gröna Volvo 144 man ser!

Pyongyang kryllar (Eller, nåja...) av gröna medfarna Vovlo 144:or, dessa köptes in nån gång opå 70-talet begagnade från Volvo i Sverige, som enligt uppgift aldrig fick betalt för dom...





På bilden ovan, nåt sällsynt, trafikljus! dom är inte många i Pyongyang, men förresten så brukar varken dom eller all den pampiga gatubelysningen vara inkopplade ändå.  Istället har man i den enorma rusningstrafiken satsat på kvinnliga trafikpoliser som står och dirigerar dig i korsningarna. Näpet så det förslår i landet långt bortom verkligheten.


Kommentarer
Postat av: Mercury

Den översta volvon ser "knäckt" ut


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback