Kontoret på väg - Imperial mobile director

Ett av de mer udda tillvalen på en bil någonsin borde vara Imperials "mobile directory package" som fanns i listorna 1967-68.

Året innan hade man byggt "Mobile executive show car" som var mer avancerad för att visa på möjligheten att använda bilen som avancerat kontor.

Mobile executive 1966, på utsidan inget märkligt...

I baksätet, it-teknologi à 1966, dubbla telefonlinjer, datafax, diktafon, skrivmaskin, kopiator och en portabel TV ingick. Desutom svängbart passagerarsäte och baksätet var dessutom ställbart.

Konceptet kom alltså ut på marknaden om än i lite nedbantad form året efter, svängart säte och det funktionella armstödet som kunde förvandlas till olika slags bord fanns kvar samt skrivbordslamporna. Ville man ha mer hi-tech fick man komplettera och installera själv. 
Man borde logiskt sett anta att en bil för "executives" och dess arbetsförehavanden torde vara en limousine eller allraminst en rymlig sedan, men Mobile dircetor fanns enbart att få som coupé. Anledningen var helt enkelt att det svängbara passagerarsätet inte var möjligt i en fyrdörrars bil då mittstolpen kom ivägen. Hur som helst var nog coupéutförandet en av anledningarna att Mobile Director inte sålde så bra, dessutom det häftiga pristillägget på 597 dollar.  

Bordet var ett underverk av funktion, kunde fällas upp på fyra olika håll och var dessutom ställbart i höjdled. I nedfällt läge var det ett vanligt armstöd. Spotlight-lamporna kopplades in i cigarrutaget.  
Förarsätet var svängbart med tanken att antingen ha med sin sekreterare som kunde ta diktamen, alternativt för vad reklamen kallade "in-car conferences" Men i realiteten var det få företagschefer som föll för dessa argument och det insåg nog Chrysler efter ett tag av utebliven försäljning som den här reklamen 1967 visar. Att Mobile director också kunde användas för mer romantiska ändamål...Mobile director fanns kvar 1968,  trots att tillvalet nu hade prissänkts till 317 dollar så kom ytterst få Imperial Crown coupéer att säljas med detta, inga siffror finns men uppskattningsvis mindre än 100 stycken kan ha sålts dessa två år.Kommentarer
Postat av: Jukka Heikkinen

Dom Imperial-modellerna är verkligen intressanta bilar...Ganska kul, råkade se dom här bilderna bara några dagar sedan:

http://www.mopargarage.at/Kundenmopars/Imperial_schwarz/Imperial_schwarz.php

Från Österrike...

2010-10-07 @ 23:42:33
Postat av: Larsson

Tänk så praktiskt att ha ett bord att ställa groggen på... borde ju gå att få till något sådant i vilken fullvuxen bil som helst... finns det något ex på skroten tro... (fanns även kylskåp med ismaskin att få måntro?)

2010-10-08 @ 18:48:42
URL: http://larsson-larssons.blogspot.com/
Postat av: Tommyastri

Very nice site. Will sure visit again.

2012-01-31 @ 13:25:08
URL: http://tommyastri.blognownow.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback