Gran Turismo i Göteborg

I gågna helgen var det ett väldigt speciellt evenemang i stan, Gran Turismo-cirkusen kom till byn, och det är ingen dålig cirkus det handlar om. Superbilsägare och representatner inte bara från Sverige utan även Norge, Danmark, Tyskland Estland med flera kom till stan emd sina bilar för att umgås och köra på bana, platsen var STCC-banan på Bananpiren och man bjöd även på fri entré för alla nyfikna att beskåda detta.

Enda objudna gästen var dock vädret i form av ett massivt lågtryck med isande blåst och regn uppehöll sig på platsen under lördagen... men det stoppade inte detta gasglada gäng i någon vidare utsträckning. 

Två Ferrari Californa prydligt parkerade vid ingången.


deltagarköerna ser ut som följer, Ferrari, Porsche,Lamborghinis i långa rader.  Enda Bentleyn på plats var denna vita Continental GTC, Nissan GT-R är itne så fel i gänget som man kan tro, med nästan 500 hästkrafter är det ett krutpaket som dessutom är en av världesn snabbaste standardbilar runt Nürburgring.
   
   
Lamborghinis fanns det gott om, och att supersportbilar skall vara röda är helt passé antingen skrikgult eller knallorange som dessa Gallardos och den brutala Murcielago SV i mitten.

Eller i sobra diskreta kulörer, mer Gallardos i olika varianter.
   
   
Mer blandat på plats, Aston Martin DBS, och den helt nya Ferrari 599GTO, Ferraris snabbaste vägvagn någonsin 670 hästar i V12 motorn garagterar en toppfart på 335km/h. Wiesmann är en outsider, och en kaxig sådan, två stycken de enda två som hittills typats i landet visdades upp på både show och bana. Porsche Panamera är en imponernade pjäs på många sätt, en fyrdörrars porsche som faktiskt känns "rätt" denna stod på besöksparkeringen.

Så blir det lite kramkalas med Mikael Persbrandt som dök upp med sin råa Nissan GT-R


Autropa visade upp sina bilar i vitt, här nya Ferrari Italia med en MASerati Grancabrio i bakgrunden. Gul Lotus Elise S med en Lamborghini Gallardo från den estniska återförsäljaren var på plats. Porsche Carrera GT är en värstingbil, specialmodellen med V10 motor byggdes 2003-06 i 1270 exemplar. Ferrari i klassiskt rött, 550 Maranello är en ganska stor och elegant modell.
   
   
Lamborghini Diablo Spyder tillhör de mer ovanliga modellerna, bara cirka 200 öppna diablo byggdes totalt mellan 1995-98 och denna hör hemma i Norge. Ett annat udda fordon, Ariel Atom som bäst beskrivs som fyrhjulig motorcykel. Motor från honda CRX som försetts med kompressor.  300 hästar i 600 kilo bil låter ruggigt. Och det bjöds på mycket race på den plaskvåta bana, det är ingen tävling mer en slags defilering i väldigt högt tempo. Som pace car användes denna söta Fiat 500 Abarth som försetts med näpna små blåljus på taket.


Norske profilen Bård Eker på banan med sin Koenigsegg CCR, Bård inte bara äger en Koenigsegg, han äger ju dessutom halva bolaget också.Föraren av denna nya Ferrari Italia upptäcker hur blött det egentligen kan bli på en racerbana i den här delen av landet.


Båda Wiesmann-bilarna på banan, äldre klassiker i form av en Ferrari 328GTB provade också på det spännande väglaget, samt denna ferrari 360 Modena.
   
   
Lamborghini Gallardo Superleggera, Lotus Evora, En Gallardo på till på sladd och ett gäng Porsche GT3:or jagar efter Bentleyn. 

Bårds Koneingsegg igen och Diablo spydern. Ferrari 599 Fiorano och en Nissan GT-R halkar febrilt omkring i regnet
   
   
Fabriksnya 599GTO:n bekänner färg, och ursprungsmodellen 599GTB Fiorano irätt näst i raden. Porsche Carrera GT:n med sin rappa V10 motor har ett distinkt motorljud som överröstar alla Ferrrais och lamborghinis. Två Nissa GT-R plöjer fram i vattnet, Persbrandt i den röda bakom. 

   
   
   
   

En upplevelse för alla sinnen att uppleva dessa makalösa maskiner dundra förbi i kaskader av vatten, trots blöta fötter så var det väl värt att lägga en dag på detta evenemang.

Kommentarer
Postat av: Summerwheels

Underbara bilder!Det finns inget dåligt väder, bara dåliga däck..."

eller va hette det nu igen ;)

2010-10-01 @ 14:39:44
Postat av: ღ Saara Saariioniitaa ღ Җ Noя∂aғяίkaη Җ

snygga bilder :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback