Cars & Stars - Mary Pickford

Mary Pickford var en av stumfilmserans största stjärnor, och en av amerikas första filmstjärnor överhuvudtaget. Hon gjorde sina första roller på vita duken redan 1909 och på bilden nedan 1915 var den 23-åriga kanandensiskan mary Pickford väletablerad i den nya filmbranschen och var snart den i särklass den högst betalda aktrisen i världen, 1916 skrev hon kontrakt med Famous Players Company som innebar en lön på otroliga tiotusen dollar i veckan!  

Det stora filmcentrat i amerika var fortfarande New York, flytten till Hollywood låg några år fram i tiden.
I Tarrytown i samma delstat tillverkades även Maxwell, en av tidens mer välkända biltillverkare och Mary syntes mycket i i sina Maxwell-bilar, här som sagt 1915 med sin nya Maxwell cabriolet.



Och med en Maxwell coupe.


Maxwell köptes sedermera upp av Walther P Chrysler och upphörde 1925, Mary Pickford drog sig tillbaka från skådespeleriet 1933 men fortsatte inom filmen som producent med Charlie Chaplin som sin kompanjon.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mary_Pickford

Alice Ramsey körde just en Maxwell på sin berömda resa tvärs över USA redan 1909, denoch jubileumsfärden 2009 skrevs om i kapitlet här: http://alice-rameys-centennial-go-emily.html

Kommentarer
Postat av: Svea

Häftig sida! Hur ofta brukar du uppdatera den?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback