Nyintagna påskkarameller


Påskens tema är gult. Fin Chevelle SS cabriolet från 1970 tillsammans med en ny Camaro SS som tävlar i hur gult det kan bli. I bakgrunden en trailer tillhörande bröderna Leander som tävlar emellanåt i USA med Top Methanol funnycar. Racerbilen fraktas över atlanten då och då med Nordtrafik.
http://www.leandersbros.se/main.htmNya generationens camaro är en tuff modell som ökar i popularitet i takt med att bilarna börjar bli mer och mer begagnade.


Mer gult, Edsel från 1959 tillhör inte vanligheterna på import men denna Corsair var fin. Bara 1343 Edsel-cabbar byggdes då denna olycksaliga modell gock från uselt emottagande när den var ny till ren katastrof på sitt andra modellår.


Volkswagen Karmann Ghia var däremot en sådan succe att den hölls vid liv i nästan 20 år och byggdes i nästan en halv miljon exemplar. Denna är från 1973 som var näst sista året för dessa, moderniseringar i form av stora kofångare och lampor gjorde inte den snygga karossen rättvisa.


Mer sportigt från USA, Dodge Viper från 2001, en tio år gammal bil i princip oavsett modell kostar iten speciellt mycket over there.


och brevid den ännu en ny Camaro, som fått lite modifieringar gjorda.


Camarons främsta konkurrent är Dodge Challenger som det också droppar in en hel del av i vårt land, denna tuffa R/T modell här tillsammans med en Chevrole Tahoe som anlänt samtidigt.


Och ännu en som rullar ut ur en nyöppnad container.


Helt andra sorters kul fordon som kommer hit från USA är trädgådsmaskiner, åkgräsklippare och som till exempel denna lilla praktiska sexhjuling från John Deere.  


Lite mer sportigt som anlänt, Marcosen som skrevs om här: 
http://svammelsurium.blogg.se/2011/april/importrapport-fran-varkanten.html 
Har nu fått en kompis, en precis likadan Marcos 1800Gt från 1966 som anlänt, skicket på båda är upplagt för många pysselkvällar i garaget, men den som importerat dessa kan Marcos på sina fem fingrar och vet vad han ger sig in på.   


Som motpol till det övriga spännande så en rent alldaglig bil, fast just Hyundai Azera är en modell som int finns här annars. Denna bara på genomresa då den har finska exportplåtar.


Och så återvänder vi raskt till lite mer klassiskt amerikanskt, Cadillac series 62 från 1962, mycket fin vagn i svart kulör som gör ett sobert intryck på denna vagn. Nummerplåtarna är Texasskyltar från 1962.


Numer droppar det in rätt många nya Mustanger, men fortfarande komme en och annan av de första årgångarna in också. Dessa modeller har vi väldigt gott om i Sverige, så det är ganska lätt och hitta en fin här hemma. Prisbilden är antagligen gynnsammare också, då en topprenoverad dito är oftast väldigt dyr i USA, men en fördelaktig dollarkurs kan jämna ut det lite ibland. Denna fina cab är dessutom en GT. Ett par fina nyanlända Mussar sågs här: http://svammelsurium.blogg.se/2011/february/flerfaldigt-ford.html 

Kommentarer
Postat av: lincolncadillac ..Webdetective

1959 Edsel CORSAIR---inte Citation , fanns inte efter 1958,

2011-04-28 @ 22:28:09
Postat av: Scott McDonald

Vet någon vem köpte in marcos bilarna?

2012-04-10 @ 20:26:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback