VCET reunion 2011

Västsvenska cupen i ET-racing, VCET var en populär lokal dragracecup som somnade av för några år sen, lite tråkigt tyckte vårgårda Motorklubb och SHRA Borås som bjöd in till en återträff på Vårgårda flygfält.

Glada miner i depån, och en hel del glada återseenden, det är bara några år sen de sista VCET-körningar var men redan känns det på något sätt nostalgiskt.  


Sylvia Karlsson som syns ovan gasade friskt med sin Mustang, Stefan kör sen många år tillbaka den oranga Dustern på riktigt bra tider med.


Krister är en annan VCET-veteran som har behållt bilen, även om Darten nu mer är "civil" så fick den bekänna fär ett par epor på vårgårda.


Detta är en familjesport, Ritsesons är ett utmärkt exempel på detta. Alex kör i vanliga fall Volvon, men denna tävling hade pappa Lennart lånat bilen och mamma lånade dotterns Firebird, så Alex fick chiefa och coacha båda föräldrarna denna helg istället för att köra själv.


mera familjeliv på banan , Team Popcorn , kända för sin illgula Pro-Street Mercedes och sina popcorn i depån är nu inne på att fålla in tredje generationen i dragracing, Victor körde för licens med Juniordragster.


Tokfjöla racing på väg mot line-up, desamma för Ritsesons. Tävlingen samkördes med lite allmänhetens åkning, Blackrace Pro, som påbörjades redan på lördag eftermiddag och kväll. Kvillert har kört Nissan 200SX förr och dök upp för att prova sin nya Misubishi Lancer Evo. Udda bilar dyker också upp på Blackrace Pro, Triumph TR7 roadster.   
   
   
Michael Brickler kör 502" jättebigblock i Sin Dodge Dart 65:a, två ekipage som hängt med länge, Juhanis tuffa kompressormatade Camaro och Stefan med sin Duster. Mer mopars, fin Road Runner från 1968. 

Den här Alpina-BMW:n har synts flitigt på vårta BR-körningar i Göteborg, och fort går den också. Mer udda tyskt som rörde på sig bra, Porsche 928. Ritsesons Volvo testar lite och en bil som var ny i sammanhanget, Pro Streetbil baserad på Ford Consul Capri
   
   
Bröderna Lundberg körde tidigare en Ford roadster i VCEt nu var manpå plats för att testa sin nya Firebird. Juhanis Camaro igen och Sylvia gillar att gasa hårt med Mustangen. Framhjulsburnout med Volvo bjöd på en massiv rökridå. 

I depån skruvas det kontinuerligt, och det skruvas upp en och annan kork också. Lundbegarnas nya motor få lite översyn av expertisen och Team popcorn har fått popcornmaskinen på plats.  
   
   

Å söndagmorgonen anlände Walmraing med sin nya Funnycar för att uppvisningsköra under dan.


Souvenirjakt i depån, Johan hade med sig vinnartröjan från Knalledraget 2000, som fler verkar vilja göra anspråk på.






Alex ger mamma Angela i Firebirden lite tips i väntan på första start.


Johan Johansson välkänd Ford Falcon-åkare dök denna helgen upp med en helt nyinköpt Dodge,. och kom även att vinna Bracket-serien med denna. Lundbergarna med Firebiren, Perkman och den röda Novan tillhör också VCET-veteranerna, och Ulf Henrysson, mer känd som "Spenat" är back in business med Nasty Piston-mustangen som premiärkörde här förra våren http://en-smafuktig-lordag-pa-vargarda.html 
   
   
Kenneth med Popcorn-Mercan är ursprungligen i Götene, den snabba pickisen hör hemma i Göteborg, Stefan med Dustern komme rfrån Uddevalla och Stefan Andreasson med den lilla Vegan med jättekompresson är från Boråstrakten. 

   
   
Ritsesons med Firebirden, Tingströms från MDRF dök upp med den tuffa Novan på söndagen, Caprin vänatar i kö och Tokfjölas locostbygge rullar fram.  

Peter Svensson uppvisningsåkte med sin Top Fuel bike, galet snabb, på 402 meter har han kört 5,93 med monstret.

  



Då fästet på vårgårda är obefintligt så såg det ut så här hela vägen upp mot mål för Peter, 6,50 skunder med FULLT hjulspinn är rätt imponernade


Marcus Wålm har tagit plats i funnyn för en uppvisningsrepa




Det dyker alltid upp lite oväntade udda ekipage på en sån här tillställning, bland atlla fräna racerbilar så stack den här halvbuskiga VW Golfen verkligen ut med en toktrimmad turboförsedd diesel under huven med "skorsten"


   
   

Altered-pilot från Götet


 

Alternativ altered, Brolles locost-bygge från Borås.




Och med lite guumirök från den tuffa ovanliga Caprin så tackar vi för Vårgårda VCET reunion denna gång, alla inblandade är helt överens om att detta måste vi göra om igen, nästa säsong.


Kommentarer
Postat av: Johnny

Hehe. Den röda toktrimmade DieselGolfen är försedd med dubbelturbo och tillhör min son :)

Den vita DieselGolfen som syns lite på samma bild är min och lyckades klara en 9,876 repa.. :D

2011-07-10 @ 16:40:15
Postat av: jeepsventa

Silverfärgad 69-a Chevelle , är Stevens , i Bollebygd !

Håkan !


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback