mysteriet från Wichita

  
Den här egendomligheten dök upp för ett tag sedan på Ebay, inte ens säljaren visste så mycket om vad det egentligen var för något.


En fordonsprototyp, med självbärande kaross i tunna stålrör, tvåcylidrig boxermotor från Onan på tio hästkrafter, drivning på framhjulen via en treväxlad motorcykellåda på varje sida. Den sägs ha blivit byggd 1950 av Grumman Aircraft engineering, men just detta verkar inte stämma då dess ursprung är lokaliserat till Wichita, Kansas. 
Fordonet är uppenbart byggt av "flygkunnig" personal och många småplanstillverkare försökte sig på att göra småbilar just under dessa år efter kriget. Just i Wichita fanns det många att välja på i denna tid för här huserade Cessna, Stearman, Mooney och Beechcraft, men dock har Grumman aldrig haft någon verksamhet där. 

Är det en allvarligt menad prototyp till en bil, eller mer ett kafferastprojekt av några anställda hopplockat av överblivna delar? De fyra männen bakom projektet är iallfall identiferade som Cameron Bailey, Max Roy, Kelly Krentz, and A. A. Reddy men där slutar ledtrådarna, 1950 i Wichita, än så länge.

Kommentarer
Postat av: Larsson

Fast den väckte en viss primitiv "ta hand om mig" känsla...

Postat av: svensson

Motor från Onan, tillverkad av Grumman Witchcraft... Sorry men bilden inbjuder till gliringar. Minns den bibliske Onan.

Postat av: Mårten

mjo,och idag ägs Onan av Cummins... hur låter det då?

2011-03-03 @ 13:52:37
URL: http://svammelsurium.blogg.se/
Postat av: svensson

:)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback