Mera mustanger och motsvarande

Mustanger kommer in i varierande skick, denna 65:a tillhör de risigare...  


Men den har en hel del saker som gör den värd att ta avar på, bland annat är GT-lamporna i grillen högvaluta idag.  Och baktill något ännu mer ovanligt...Dessa baklampor är något av det mest ovanliga som kan hittas på en Mustang, och är inget hemmabygge utan ett av de mest sällsynta av de många options som fanns på de första Mustangerna. Denna bakljusramp är ett av många dealers options som fanns att välja på, denna kan troligen även vara ett tillbehör som fanns att tillgå på lokal bas inom något sales district. Men är det ett äkta Ford-option då? Både ja och nej, många av de här prylarna gjordes utanför "FoMoCo" men då de fanns genom återförsäljarna så var de ändå auktoriserade av Ford att användas på bilarna. 


Så här ser det ut i nyskick.  Bland många andra av dessa dealer options fanns även belysning till emblemet i grillen, gummibumpers med små hästhovar till kofångarna och till och med luftfjädring.


Och här en 1965 Mustang fastback med vanliga lampor som pckså kommit in. 

Ford Mustang startade en helt ny kategori inom bilvärlden , Pony Cars och de andra tillverkarna fick bråttom att ta in förskottet, Pontiac Firebird och Camaro kom för 1967 års mdoell för att mota Mustangens galopperande framgångar.


Två andra Pony Cars som kommit in nyligen, båda två Pontiac Firebird cabrioleter av 1968 års modell.
Och Chevrolet "pony" Camaro, tuff RS cabriolet av 1969 års modell.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback