heta bilar i kallt klimat

Fräcka amerikanska muskelbilar rullar fortfarande in i landet, just nu inte i lika strid ström som det varit. Tillgången verkar det inte vara någon fara med men priserna är fortfarande höga.Denna fina 1969 års Dodge Coronet Super Bee anlände i början på januari, på alla punkter en sund och riktig bil med en liten detalj, det är en fejk, en så kallad "Clone" detta avslöjas ganska tydligt då den är byggd på en hardtopkaross, alla Super Bees hade stolpe. Men den är byggd med rätt Super Bee detaljer och motor samt dessutom anonnserad ut ärligt som just en "clone" Så då får det passera som en helt okej bil. 


Bilen brevid är en Pontiac Firebird cabriolet från 1968 med tillnamnet "H.O" detta var en trimnivå till standard V8:an som förutom stripes innebar en vässad 350 med fyrportsförgasare, högre kompression och annat. 320 hästkrafter uppgavs den ge med H.O package, för 181 dollar extra var det resonabel prestanda som låg bara tio hästar under vad man fick i 400" utförandet som kostade 350 dollar extra.  En firebird cab kostade i basutförande 3000 dollar och det byggdes hela 16960 stycken. 


Mustanger finns det gott om både i Sverige och amerika, lite ovanlig känns det dock att se en "ren" fastback som inte är en Mach-1 bil. 


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback