Lill-LincolnI dagens saliga röra med biltyper och modellserier där man breddar sig för att verkligen passa alla med allting kanske en sådan här hybrid skulle ha en chans. Idag har ju flera tillverkare av prestigemärken av billigare plattformar för att göra "lyxbilar" på folklig basis , som tex Cadillac Catera (Opel Omega) och BLS (Saab), Porsche Cayenne (VW Touareg) med mera. Men 1973 hade Lincolns "mk.I" antagligen inte haft någon chans, baserad på den för oss så bekanta Ford Granada försedd med en grill som mer för tankarna till Mercedes och dubbla lampor hämtade från Fords Gran Torino.  En Granada med clownnäsa...
Lincoln mk.I var troligen, eller förhoppningsvis inte menad att sättas i produktion, utan stannade på "show car"-stadiet, tack och lov.

Kommentarer
Postat av: Perra

Grillen är ju ren Mercedsesstöld! Granadan var en snygg bil i original men detta var inte vackert...

Postat av: mullis

håller med, det första jag tänkte var "mercedes"

2012-02-28 @ 07:52:38
Postat av: svensson

Jag tycker den var snygg. Och kreativ, inom antagligen snåla budgetramar: att t.ex använda lysen från en modell och bottenplatta från en annan, med resultat i "billig lyx", visar på vad man kan göra med lyte uppfinningsrikedom. Alla älskar billig lyx.

2012-02-28 @ 16:09:11
URL: http://lennart-svensson.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback