Twenty-one run

Twnety-one run är ett ganska nyetablerat evenmang i närheten, ett par år i rad har en slags rullande pic-nic utgått från Holmängen och Töllsjö IF:s idrottsplats för en tur på landsvägar och slingriga småvägar, för att sedan återsamlas vid starten igen för lite grillning och ungänge efteråt. I rundan ingår två tävlingsmoment, man drar spelkort vid starten och gör om det vid två stationer på rundan, för att helst få 21 helt enkelt, dessutom skall man hålla utkik efter föremål och hus. I starten visas en karta med numrerade bilder upp och sen skall man försöka få syn på så många som möjligt av dessa under resans gång och fylla i. Bildbingo på något sätt.  

Vi börjar titta på några av de runt 50 deltagande ekipagen.

Buick Invicta från 1959 som för ovanlighetens skull är svensksåld. Klassiska hotrodknep funkar bra på Volkswagen också, tuff bil som syns flitigt ute på träffar i närheten.  De Soto Adventurer var top of the line 1957, bara 1650 byggda som coupé. Sist en fin fyrdörring, Chevrolet Impala 1963.
   
   
Egendomlig amerikan, GM hade en armada med småmodeller vid denna tid men få har letat sig hit, detta är en Pontiac Grand Am från 1978, intagen från Nederländerna där dessa såldes i viss utsträckning. Chrysler newport cab från 1963 ser man inte så ofta heller, och nästa är en exklusiv raritet, Chrysler 300C från 1957, en av bara 474 stycken som gjordes. Äldsta ekipage denna lördag var denna Packard från 1938.  

Lite bilder från rundan och de vackra småväagrna mellan Töllsjö-Hedared-Sandhult.
   
   
   
   
   

  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback