nytt gammalt och nygammalt

Inte bara gamla fordon droppar in landet, en hel del nyare komer också in, fräsmt som flyttgods som den här Volkswagen Beetle cabben av 2005 års modell.
 
Betydligt hårigare är denna Camaro SS cab av årets modell, en ändring i importreglerna gör det också numer möjligt att köpa en fabriksny bil i USA och importera.
 
Och Mustanger, mustanger, mustanger... fin 1965 cabriolet som anlänt. 
 
Trettiotalre ser man dock mer sällan, och ännu mer sällan i såpass här fint skick. Mycket prydligt 1935 coupe som kommit hit. Ford byggde närmare en milöjon personbilar detta år, 31513 stycken var av denna typen, model 48 de luxe 3w coupe.
 
Och en Ford från 1946, detta år hade de parkeringsljuset i en snyg infattning ovanför grillen, 1947-48 fick dom flytta ner i en rund insats under framlyktan. Förutom där de sattes ihop på andra ställen i världen, som t ex i Sverige, som fick behålla dessa p-ljus fram till modellskiftet 1948. Super de luxe coupe som denna byggdes i hela 70826 exemplar.
 
Och mera mustanger...
 
Två lite ovanliga Mercurys har kommit in, ovan en 1963 Monterey Custom sedan med sitt karakteristiska "breezeaway" tak, och nedvevbar bakruta. Den mest sålda Mercuryn detta år med hela 39452 exemplar.
Den andra är en Park lane, ett modellnamn som kom tillbaks 1964 som toppmodell, mycket ovanlig sådan är det med bara 1967 stycken gjorda. Med 3549 dollar var det den dyraste Mercuryn det här året.
 

Och bland de äldsta som inkommit, charmig T-Ford lastbil från 1923.
 
Och nygammalt, Peterbilts 359-serie var extremt konservativ redan när den kom 1967, och övergången på 80-talet till modell 379 som detta är var knappt märkbar. Dessa är själva sinnebilden för den klassiska amerikanska trucken. 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Andreas

vad skriver ni för skit om amerikanska lastbilar
som om volvo och scania är så mycket bättre
plugga på lite innan ni skriver
blir så trött på tjatet om konservativitet å komfort
det är ingen skillnad
jag har kört lastbil både i USA och Sverige
bodde där i sju år
ibland så är nog vi väldigt efter men vi tror att vi är världsledande i denhär lilla ankdammen
Peterbilt hade både ABS bromsar och skivor redan tidigt -80 tal med tanke på komforten så är den nog lika om man jämför europeiska bilar med SAMMA åsmodell

2014-11-24 @ 09:15:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback