Opels terrängsport

 

Denna modell är ganska egendomlig, det är vad vi idag kallar för "cross-over" men långt före begreppet fanns. Som namnet säger, en terrängsportvagn, och dateras sig från 1936. Dessa Geländesportwagen var byggda på den vanliga Super 6, hade aluminiumkaross på stålstomme, profilen är typiskt sportig, men den höga markfrigången och grova däcken skvallrar om att den även skall kunna framföras utanför vägbanan.

Men varför då? Biltrial var en sport på modet och kanske dessa var avsedda för denna tävlingsform? En annan uppgift ger vid handen att detta skulle vara tänkt som en slags övningsbil för terrängkörning, då troligen i militärt syfte. Detta var på den tiden Tyskland rustade i hemlighet och kanske var dessa en del av maskeraden?

Det egentliga syftet med denna lilla krabat verkar vara något luddigt och så många blev det inte heller, bara runt 15 stycken skall ha byggts och en enda har överlevt till våra dagar.

Det var inte heller Opel som byggde dom utan karosserna kom från Autenrieth i Darmstadt, vars övriga spännande Oplar även skrevs om här: http://www.klassiker.nu/bildspel/autenrieths-oplar

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback