En kanadensare bland amerikanarna

1965 års Pontiacs är långt ifrån någon ovanlig syn här, fast just denna mdoellen är det, för det är ingen vanlig USA-Pontiac utan byggd i Kanada, norr om gränsen. Här hette Bonnevilles motsvarighet Parisienne, och var i allt exteriört och interiört en Pontiac. Fast under skalet är det till största delen en Chevrolet. I Usa gjordes 21050 Bonnevillecabbar 1965, den kanadensiska kusinen byggdes bara i 5972 exemplar. I Sverige finns drygt ett dussin Kanadapontiacs av 1965 års modell tottalt.
 
Ford Galaxie cabriolet också av 1965 års modell som kommit in.
 
Mera öppet från sextiotalet, en trevlig och relativt ovanlig Oldsmobile Cutlass cab från 1967. Dessa byggdes i 3777 exemplar med V8 och bara 567 kunder valde sexan i cabben detta år.
 
Thunderbirds är populära, den här fina 64:an kom in i januari.
 
Och här är nog årets objekt, en av de sällsynta Cadillac Eldorado Broughams. Det här var bland det absolut dyraste, och definitivt det mest avancerade man kunde köpa 1957. I princip all tillgänglig modern teknologi lastades i Broughamen, listan på utrustning och alla saker som följde med kan göras hur lång som helst. 13074 dollar fick man betala för detta, mer än tre gånger så mycket som en vanlig Cadillac! 
Bara 704 stycken byggdes åren 1957-58 och är idag en av de mest eftertraktade bilarna från den tiden. Och en av de mest svårrenoverade, nästan inga vanliga Cadillacdelar passar på denna, allt specialtillverkades, ofta i speciella amterial. Och det sägs att elsystemet består av nästan två mil kabel!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback