Prototypblandning

Västtyskland, en tidig förseriebil av Golf försågs med skjutdörr. Ett alternativ som inte sågs som en omöjlighet att erbjuda till modellen. 
Östtyskland, en liten lastbilsprototyp från Barkas 1969 som inte nådde produktion
 
En ännu mindre lastbil från 1969, från Velorex i Tjeckoslovakien. Dom byggde i övrigt primitiva dukklädda små fordon, men även om flakbilen är i miniskala ser den ut som en riktigt liten småbil.
 
RSV stod för research vehicle,  Calspan i samarbete med Chrysler tog fram den här experimentbilen 1976, notera nackstöd från Volvo.
 
En bil som var mer än en experimentbil, Batteritillverkaren Globe Union lanserade en elbil i lite större format 1978 med namnet Enduro. En intressant detalj var att bakpartiet var utbyrtbart sp man kunde göra både kombi, hatchback och sedan av den. Broshyrer trycktes upp och bilen testades av tidningar, men sen hände inte så mycket mer.
 
Volkswagen Corrado sportkombi, det kunde nog blivit något. Magnum kallades den och två prototyper byggdes 1989
 
P41, ett stadsbilsprojekt från kreativa Matra 1991.
 
En annnan Matra i sama anda, P75 från 2003.
 
De La Chappelle som annars gjorde bugattireplikor i glasfiber satsade också på en rejäl MPV i den högre divisionen. Motorerna var antingen Jaguars V12 eller en Mercedes V8 spetsad av AMG. Tre stycken av dessa gjordes 1990-91.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback