Annorlunda axplock

Rolls Royce har hittat hit en del förut från USA:brittsommar-pa-gang.html, här kommer en fin svart Corniche av 1987 års modell direkt från Kalifornien. 




Engelsk finsalong på hjul, dessa bilar brukar dessutom haft ett väl omhuldat liv och är då ofta i mycket fint skickt oavsett ålder. Med fördelaktig dollarkurs får man mycket bil för pengarna då en Rolls med 25-30 år på nacken inte är så svindlande dyr i USA, och dessutom sitter även ratten på vänster sida vilket inte är någon nackdel det heller.



En annan modell med dignitet, Packard Patrician från 1955 som inkommit. Packard tillhör inte de vanligaste objekten att importera, och utbudet är givetvis inte heller lika stort som med till exempel Cadillac, Buick och de andra. Patrician var dock Packards mesta modell detta år med 9127 byggda, och hade en helt ny modern kaross detta år.  Det hjälpte dock inte det anrika märket som försvann helt bara några år senare.  
 
För att understryka modellens pondus hette den inte bara Patrician, utan det var "The Patrician" 


En ganska annorlunda pickup i vårt land, International S-120 från 1957 som även är fyrhjulsdriven.  I Sverige sågs dessa Internationals främst inom brandkår och räddningstjänst, men mer tveksamt om pickuper erbjöds för oss. 


Och en annan slags exklusiva fordon, amerikanska Minuteman städmaskiner är rejäla och påkostade saker. Just dessa är av någon anledning inköpta i Sverige och skeppas tillbaks till USA.  
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback