Avanti encore

 
En av de mest säregna bilmodellerna är ju Studebaker Avanti, och det är alltid roligt när sådana här udda bilar når vårat land. Den här bilen som kommit in är av 1964 års modell, vilket kan tyckas märkligt. Tumregeln säger att man skiuljer på 1963 och 1964 på runda respektive fyrkantiga lyktsargar, men detta är en 1964 med runda lampor. Det var så att under en övergångsperiod så blandade man runda och fyrkantiga, så runt 50 stycken 64:or fick dessa vilket gör den till lite extra sällsynt. Dessutom är det här en äkta R2-bil med kompressor.
 
 
Skicket kan beskrivas som i behov av en del hjälp, men alla korrekta R2-prylar sitter på plats, och den är i övrigt komplett.  Från och med chassinummer R4892 började man med rektangulära lyktsargar, vita blinkersglas, huvstaget flyttade till vänster sida, och en rad smådetaljer till, just denna har chassinumret precis efter dessa ändringar.
 
Emblemet på kompressorbilarna ändrades till det här vid chassinr: R4879, likaså ändrades huvemblemet från guld till silveraktigt.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback