Bokbuss på italienska

Finare förr
Moscow Valiants












Buicks och Chevys






Miniprototyper











Monte Carlosamling i Göteborg
Triumphs korta återuppståndelse

Den var fullproppad med tekniska lösningar som var så avancerade att dom inte ens fanns, för bilen byggdes egentligen inte, annat som en halvskalemodell. Men den skulle haft pneumatisk styrning och bromsar, en helt förseglad drivkälla som aldrig skulle behöva servas, ett helelektroniskt guidningssystem som kunde köra bilen själv, med mera. Vindrutetorkarna skulle också förpassas till sopbingen, istället skulle glasytorna, som även reglerades i toning med ljuskänsliga fotoceller, hållas rena med ultraljud. Det här var, och är, ren science fiction, men ett lysande exempel på att det fanns stora visioner inom Leyland, som snart också det skulle vara ett minne blott.

Stela RCA -laddat från Lyon
Frankrike var ockuperat och delat, i krigets spår följde hårda ransoneringar och många funktioner i samhället gick på sparlåga. Stela och flera andra liknande fordon togs fram som ett slags nödlösningar, enkla sådana, och eldrivna. Service de la Traction Electrique Légère et Agricole är det fullständiga namnet på Stela, som kom att byggas av verkstaden FAL( Forges & Ateliers de Lyon) i Villeurbanne utanför Lyon, i det som då kallades Vichy-Frankrike.


Från bakluckan










Årets välthyvel 1945

Annorlunda kombis igen











femtiotal på stranden












Baehrs patentlösning.

I svampskogen 1971

Färgstarkt för Ferguson.

En smäll i Newport Pagnell 1967

Cars & Stars - Marilyn


The Melin collection - Utah early years.










En januaridag i stilla havet 1951

inkommet och utgående






Italia encore












Renault 1935

Brasiliens egna Karmann
Volkswagen do Brasil hade startats på femtiotalet och satte först ihop delar inmporterade från Tyskland, bara efter några år hade man byggt upp en helt egen organisation och från 1958 och framåt bestod brasilienfolkan av nästan helt och hållet inhemskt tillverkade delar. Något decennium senare började man även komma med helt egna modeller för hemmamarknaden, bland annat den unika Karmann Ghia TC.



Så kom även en sportigare modell, den hette SP2 och var en rätt tuff liten sportkupé med ganska klara drag av Datsun 240Z. De första hette dock SP1 och hade samma 1600cc motor och bottenplatta som Ghian, ganska snart förstorades den till 1700cc och 75 hästar och då kallades bilen SP2. Drygt 10000 av dessa byggdes 1972 till 1976 och efterträdde då Karman Ghia TC:n. Cirka 600 bilar gick på export, en stor del (155 stycken) hamnade av någon underlig anledning i Nigeria


1967 lade man ner tillverkningen av Vemag/DKW, men Puman kom att leva vidare. Man bytte över till Volkswagen och baserade puman på en VW-motor trimmad med ett knippe solexförgasare istället. För export såldes den som kit car, men för hemmamarknaden erbjöd man hela bilar och dessa monterades under den här perioden hos Volkswagen do brasil.
Utmanande reklam

Valentinos bilar

Pennsylvania Railroads 100 år
rosablandning









